Zaglądamy do kuchni Oregano and Wine
Tomasz Zdrenka przygotowuje dla Was nowe menu! Już niebawem restauracyjne dania dostępne będą na wyciągnięcie ręki.
MENU OREGANO & WINE _ Take Away
Przystawki:
Tatar z polędwicy wołowej, szalotka, majonez lubczykowy, jajko przepiórcze, piklowane borowiki
42.00 zł
Orientalny tatar z łososia, marynowany imbir, chipsy krewetkowe, kompresowany ogórek, sezam
38.00 zł
Antipasti – deska serów, wędlin i przekąsek
54.00 zł
Do każdej przystawki serwujemy pieczywo.
Zupy:
Kremowy żurek, domowa kiełbasa, ziemniak, jajko przepiórcze
21.00 zł
Minestrone, pesto bazyliowe, parmezan, grzanki ziołowe
19.00 zł
Danie główne:
Duszona cielęcina, puree ziemniaczane, pieczona brukselka, marchewka baby, pieczarka, musztarda jabłkowa, sos truflowy
48.00 zł
Stek z polędwicy wołowej, pieczone warzywa, relish paprykowy, ziemniak hasselback,
grzyby shimeji, demi glace
79.00 zł
Okoń morski, małża św. Jakuba, krewetka, mulle, kuskus izraelski, zielone warzywa,
sofrito pomidorowe
53.00 zł
Domowy makaron tagliatelle Aglio e Olio, chorizo, krewetki, mulle, pomidorki koktajlowe, ser Pecorino Romano
42.00 zł
Ravioli z ricottą i szpinakiem, borowik, pomidor koktajlowy, emulsja winno –maślana, parmezan
39.00 zł
Sałatka Cezar, grillowany kurczak, sałata rzymska, parmezan, anchois, grzanki
35.00 zł
Desery:
Tropikalna Pokusa
Czekoladowy Sztos
Wiśniowy Ptyś
Karmelkowy Słodziak
Szarlotka Babuni Smith
Malina – Marakuja
9.00 zł