W dniach 28-29 nasze restauracje będą nieczynne. Przepraszamy za niedogodności!  

Stand-up, jazz, krewety

Podziel się

Pierwsze wydarzenie tego typu już 09.04 w Oregano and Wine!

Zapraszamy 09.04 do restauracji Oregano and Wine na pierwsze w Polsce wieczory, podczas których połączymy tytułowy stand-up, jazz i jedzenie!

Pierwsza część wieczoru to kulinarna podróż, w którą zabierze Was nasz niezastąpiony Szef Kuchni - Tomasz Zdrenka. Sale wypełnią jazzowe aranżacje w wykonaniu muzyków z Akademii Muzycznej w Poznaniu. Wydarzenie poprowadzi Krzysztof Jahns, a kropką nad „i” będzie koncert stand-upowy.

 

Wystąpią:

Szymon Łątkowski: komediowy solista, który łączy w występach elementy kabaretu, stand-up, oraz teatru. Uczestnik wielu realizacji telewizyjnych: Kabaret Na Żywo, Latający Klub Dwójki, Dzięki Bogu Już Weekend, Mazurska Noc Kabaretowa. Laureat największych konkursów i festiwali kabaretowych jak PaKa, Lidzbark Warmiński, MULATKA, SZPAK.

Filip Van Der Brym: urodzony w Polsce, ale wychowany na antypodach świata. Inteligentny, momentami niepoważny, zawsze kochający dobrą zabawę. Twórca internetowego formatu poświęconego koszykówce Gdyby Nie Kolano, który prowadzi wraz z Łukaszem Lotkiem Lodkowskim.

Prowadzącym cykl będzie Krzyszof Jahns: gospodarz scen, stand-uper, konferansjer, który ze swoim stand-upem zawędrował przed więzienną publikę.

 

Menu zaprojektowane przez Tomasza Zdrenkę będzie zaskakującym, idealnym połączeniem elegancji restauracji Oregano and Wine oraz stand-upowego luzu.

MENU

Przystawka zimna

Krewetki w tempurze / chipsy krewetkowe / salsa pomidorowa z kolendrą /
sos mango-chilli-mayo / guacamole

Danie główne

STANDARD

Roladka z kurczaka kukurydzianego / krokiet ziemniaczany z chorizo / gratin z kapusty /
puree z wędzonej papryki i pomidorów / bisque krewetkowy z koniakiem

WEGE

Ravioli z wędzonym twarogiem / burak chioggia / mini brokuł /
prażona cebula / sos beurre blanc

Deser

Brownie czekoladowe / crème chantilly z białej czekolady /
sorbet wiśniowy / crunch migdałowy

 

Przebieg wieczoru:

19:00 KOLACJA (przystawka + danie główne)

20:00 STAND-UP (Filip Van Der Brym)

20:45 KOLACJA (deser)

21:00 STAND-UP (Szymon Łątkowski)

 

Zabierz znajomych i zapłać mniej! 🔥
Bilet 2-osobowy: 280 zł (140 zł/os), bilet 4-osobowy: 480 zł (120 zł/os)

KUP BILET:

Dobre żarty, dobra muzyka i dobre jedzenie. Nie może Was zabraknąć!


ZAPRASZAMY!