Let's twist again!
Zapraszamy do restauracji Oregano and Wine na muzyczny wieczór w stylu lat 60. - z 3-daniową kolacją degustacyjną, koncertem, DJem i rock'n'rollowymi utworami.
Po ostatnim tanecznym wieczorze w stylu Wielkiego Gatsby’ego w restauracji Oregano and Wine dostaliśmy wiele próśb o powtórzenie tego formatu. Zatem oto jest!
Zapraszamy na Jazzowy Piątek z tanecznym akcentem! Czyli kolację degustacyjną przy muzyce na żywo – po koncercie z jazzowymi aranżacjami utworów The Beatles, na scenę wkroczy DJ, żeby rozpocząć rock’n’rollową potańcówkę w stylu lat 60.
Wyciągnijcie z szafy dzwony, kolorowe sukienki, koszule, buty na platformie, wzorzyste tuniki… puśćcie wodze fantazji i poczujcie się jak w latach 60. i 70.!
O wasze podniebienia i siłę na tańce do rana zadbają nasi kucharze, z szefem kuchni Tomaszem Zdrenką na czele - jak zawsze możecie spodziewać się fantastycznych dań:
MENU
Przystawka zimna:
Carpaccio z polędwicy wołowej, mus bazyliowy, oliwki królewskie, pomidor confit, parmezan
Pieczywo, masło smakowe
Na życzenie przystawka wegetariańska (prosimy o wcześniejszą wiadomość na adres: ">anna.nowak)
Danie główne:
Filet z kurczaka kukurydzianego z musem truflowym, młoda kapusta z koperkiem, ziemniak hasselback, marynowany burak, sos cafe de Paris
Danie główne wegetariańskie:
Zapiekany bakłażan z warzywami i soczewicą, wegańska feta, mięta, sos marinara z kaparami
Deser:
Mus espresso, karmel, bretoński orzech laskowy, ganache czekoladowy, chrupiąca czekolada
Bufet zimny
Rostbef po angielsku, konfitura z cebuli, chips z ziemniaka
Wędzony filet z kaczki, konfitura z figi, tost
Śledź, sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem i jabłkiem, oliwa koperkowa
Rillettes z sandacza, majonez krewetkowy, chipsy krewetkowe
Focaccia, grillowane warzywa, crunch orzechowy
Mus z koziego sera, marynowany burak, pistacje
Wybór hiszpańskich serów, wędlin oraz tapas
Mix sałat z warzywami i serem feta, sos vinaigrette
Sałatka z grillowanym kurczakiem, grzankami ziołowymi i parmezanem, sos cezar
Pieczywo, masło, oliwa smakowa
Jan Adamczewski - saksofon
Katarzyna Stroińska-Sierant - fortepian
Piotr Wiśniewski - gitara basowa
Sławek Tokłowicz - perkusja