NOWE SEZONOWE SMAKI W PASODOBRE!

Podziel się

Wiosna, a w zasadzie już lato - obfitują w wiele wspaniałych sezonowych warzyw oraz owoców. Szef kuchni hiszpańskiej restauracji PASODOBRE - Tomasz Zdrenka postanowił to wykorzystać i stworzył coś wyjątkowego i niesamowicie smacznego! Mianowicie...

Wiosna, a w zasadzie już lato - obfitują w wiele wspaniałych sezonowych warzyw oraz owoców. Szef kuchni hiszpańskiej restauracji PASODOBRE - Tomasz Zdrenka postanowił to wykorzystać i stworzył coś wyjątkowego i niesamowicie smacznego! Mianowicie, sezonową wkładkę do menu zbudowaną m.in z truskawek, malin i szparagów. Nie jeden Hiszpan nie powstrzymałby się od wymówienia słowa ¡Delicioso! - i my się z tym zgadzamy. 

W sezonowej karcie znalazły się pozycje takie jak:

- flagowa hiszpańska potrawa: 𝙂𝙖𝙯𝙥𝙖𝙘𝙝𝙤 𝘿𝙚 𝙌𝙪𝙚𝙨𝙤, czyli Gazpacho podawane z sernikiem i żelem pomidorowym z bazylią;

- 𝙋𝙞𝙣𝙘𝙝𝙤𝙨 𝙀𝙨𝙥𝙖́𝙧𝙧𝙖𝙜𝙤𝙨 𝙅𝙖𝙢𝙤́𝙣 𝙄𝙗𝙚́𝙧𝙞𝙘𝙤, czyli pyszne i chrupiące bagietki podawane ze szparagami, szynka Jamón Ibérico, majonezem jalapeno oraz hiszpańskim serem Manchego;

- 𝙀𝙣𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙𝙖 𝙢𝙞𝙭𝙩𝙖 𝙘𝙤𝙣 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝙀𝙨𝙥𝙖́𝙧𝙧𝙖𝙜𝙤𝙨, znakomita sałatka ze szparagami, marynowanymi pomidorami, Burratą z malinowym vinaigrette, podawana z foccacią;

- 𝙈𝙚𝙟𝙞𝙡𝙡𝙤𝙣𝙚𝙨 𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙝𝙤𝙧𝙞𝙯𝙤 - mule z emulsją pomidorową w białym winie oraz chorizo w towarzystwie chrupiącego pieczywa;

- i wreszcie coś na osłodę dnia - 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖 𝙙𝙚 𝙌𝙪𝙚𝙨𝙤 𝙘𝙤𝙣 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙤, czyli przepyszny sernik pistacjowy podawany z żelem z soczystych pomarańczy oraz tiulem czekoladowym.

Zapraszamy Państwa do skosztowania nowych sezonowych smaków w hiszpańskiej restauracji PASODOBRE