Ikony jazzu: Jan Ptaszyn Wróblewski

Podziel się

Koncert poświęcony pamięci jednego z najwybitniejszych polskich jazzmanów, Jana Ptaszyna Wróblewskiego, to wyjątkowa okazja do uczczenia jego bogatej twórczości i wkładu w polską scenę muzyczną. Podczas wydarzenia wystąpi Jan Adamczewski Kwartet, w składzie: Jan Adamczewski (saksofon), Katarzyna Stroińska-Sierant (fortepian), Piotr "Max" Wiśniewski (kontrabas) oraz Sławek Tokłowicz (perkusja). Muzycy zaprezentują zarówno kompozycje Wróblewskiego, jak i utwory stworzone specjalnie w jego hołdzie. Po koncercie odbędzie się wykwintna kolacja degustacyjna.

Szanowni Państwo,
mamy ogromną przyjemność zaprosić Państwa na wyjątkowy wieczór, który otworzy cykl wydarzeń „Ikony Jazzu”, organizowany przez naszą restaurację. Podczas tych spotkań pragniemy uhonorować najwybitniejszych twórców polskiego jazzu. 🎷
Już wkrótce w ramach cyklu "Ikony jazzu" - 18.10.2024r. o godzinie 19:00, odbędzie się koncert poświęcony pamięci jednego z najważniejszych polskich jazzmanów – Jana Ptaszyna Wróblewskiego. To niepowtarzalna okazja, aby uczcić twórczość tego legendarnego muzyka, który odcisnął swoje piętno na polskiej scenie muzycznej, współpracując m.in. z Krzysztofem Komedą i formacjami takimi jak Jazz Believers czy Polish Jazz Quartet. 🎹
Podczas wieczoru wystąpi Jan Adamczewski Kwartet, w składzie:
𝗝𝗮𝗻 𝗔𝗱𝗮𝗺𝗰𝘇𝗲𝘄𝘀𝗸𝗶 – saksofon tenorowy i barytonowy,
𝗞𝗮𝘁𝗮𝗿𝘇𝘆𝗻𝗮 𝗦𝘁𝗿𝗼𝗶𝗻́𝘀𝗸𝗮-𝗦𝗶𝗲𝗿𝗮𝗻𝘁 – fortepian,
𝗣𝗶𝗼𝘁𝗿 „𝗠𝗮𝘅” 𝗪𝗶𝘀́𝗻𝗶𝗲𝘄𝘀𝗸𝗶 – kontrabas,
𝗦ł𝗮𝘄𝗲𝗸 𝗧𝗼𝗸ł𝗼𝘄𝗶𝗰𝘇 – perkusja.
Muzycy wykonają niezapomniane kompozycje Jana Ptaszyna Wróblewskiego, a także utwory napisane specjalnie w hołdzie dla tego wybitnego artysty. To będzie prawdziwa uczta dla miłośników jazzu!
Po koncercie zapraszamy na wykwintną kolację degustacyjną, która dodatkowo uświetni ten wyjątkowy wieczór.
𝗠𝗘𝗡𝗨
𝙋𝙧𝙯𝙮𝙨𝙩𝙖𝙬𝙠𝙖 𝙯𝙞𝙢𝙣𝙖:
Marynowana polędwica z tuńczyka, tatar z pomidora, chips z tapioki, majonez jalapeno, mikro zioła, foccacia, oliwa szczypiorkowa
𝘿𝙖𝙣𝙞𝙚 𝙜ł𝙤́𝙬𝙣𝙚:
Górka cielęca sous vide, kurki smażone na maśle, marchew pieczona z estragonem, ziemniaki fondant, puree z pietruszki, sos demi glace z tymiankiem
𝘿𝙖𝙣𝙞𝙚 𝙜ł𝙤́𝙬𝙣𝙚 𝙬𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙧𝙞𝙖𝙣́𝙨𝙠𝙞𝙚:
Stek z kalafiora w emulsji winno-maślanej, panierowane boczniaki, puree z batatów, smażone kapary
𝘿𝙚𝙨𝙚𝙧:
Parfait malinowe, tartaletka, krem patissiere waniliowy, biszkopt financier migdałowy, sezonowe owoce, sos z czerwonych owoców, żel z kwiatów czarnego bzu
👉 𝘕𝘪𝘻̇𝘴𝘻𝘢 𝘤𝘦𝘯𝘢 𝘵𝘺𝘭𝘬𝘰 𝘥𝘰 13.10!
Bilet 1-osobowy: 239 zł (zamiast 260 zł)
Bilet 4-osobowy: 879 zł (zamiast 980 zł)
👉 W cenie: koncert jazzowy + kolacja degustacyjna (przystawka, danie główne do wyboru, deser).
Zapraszamy!
Kup bilet