MENU

APERITIF

Prosecco z kompresowanymi owocami

BUFET ZIMNY

Tatar z polędwicy wołowej z piklami i żołtkiem confit

Wołowina po angielsku, konfitura z cebuli, chipsy z pietruszki

Carpaccio z polędwicy wołowej, marynowany patison, suszony pomidor,oliwa, parmezan, rukola

Schab Sous Vide, sos tuńczykowy, kapary, jajko, roszponka

Terine gęsi z żurawinąCeviche z troci wędrownej, guacamole, chilli

Tatar z tuńczyka, pomidor confit, limonka

Pieczone buraki w ziołach z wędzonym twarogiem, orzechami i rukolą

Deska wędlin i pasztetów z suszonymi owocami i piklami

SAŁATKI

Sałatka brokułowa z pieczarką, gotowanym jajkiem,prażonymi migdałami i sosem Aioli

Sałatka Cezar z kurczakiem, bekonem i grzankami, sos anchois

Sałatka ziemniaczana z sosem gorgonzola, bekonem,kaparami i korniszonem

Wybór domowego pieczywa. Masło, oliwy smakowe, krem balsamiczny.

BUFET GORĄCY

ZUPA

Krem z kurczaka i pora z oliwą truflową

DANIA GŁÓWNE

Schab po zbójnickuKotleciki cielęce z duxell grzybowym i cukinią, sos z trawy żubrowej

Strogonow z indyka z pieczarkami i kiszonym ogórkiem

Filet z dorady na duszonym szpinaku, sos z tymianku cytrynowego

DODATKI

Kapusta zasmażana z kminkiem

Zielone warzywa pod prażoną bułką tartą i migdałami

Szare kluski z cebulką

Pieczona pyra faszerowana boczkiem i porami, ser cheddar

DESER

Ptyś z kremem pistacjowym i malinami

Mus Bawarski z wanilią / jabłka w karmelu / kruszonka

Creme brulee / żelka z marakui / mus malinowy

Biszkopt z oliwy z oliwek / crunch orzechowy / krem z rokitnika / kokos

ATRAKCJA KULINARNA

Ok. północy…Niespodzianka Szefa Kuchni!

BUFET KAWOWY

Kawa świeżo parzona / perkolator / ekspres

Herbata

NAPOJE NA STOŁACH

Soki 100%

Woda z limonką i miętą