O wyborne jedzenie zadba Szef Kuchni - Tomasz Zdrenka, zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski oraz laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych.

Sala Basilico (wcześniej Sala Wody)

 

Menu a’la carte

Przystawki zimne:

Tatar z polędwicy wołowej / konfitura z cebuli/ żółtko / pikle/ parmezan

29.00 zł

Łosoś marynowany w sosie sojowym i trawie cytrynowej/ tatar z pomidora / chłodnik z ogórka / chips ryżowy.

27.00 zł

 

Sałatki:

Mix sałat / twaróg wędzony / pomidor koktajlowy / pikle / sos vinaigrette

24.00 zł

Sałata rzymska /grillowany filet z kurczak/ bekon/ grzanki /ogórek / sos cezar

26.00 zł

 

Zupy:

Żurek Staropolski / jajko / borowik

14.00 zł

Krem z dyni / imbir / chilli / ser feta / oliwa

12.00 zł

Do każdej przystawki , sałatki oraz zupy podajemy świeże pieczywo i masło.

 

Dania główne:

Udko z kaczki confit/ kapusta modra z jabłkiem / pyza / żel z jabłka

48.00 zł

Potrawka z grasicy cielęcej / borowik / ziemniaki / sos z trawy żubrowej

39.00 zł

Comber z królika / pieczarki / mus z marchewki / ziemniaki / jus tymiankowy

41.00 zł

Filet z okonia morskiego/ warzywa cocotes / puree z groszku i marchewki / szafran

41.00 zł

Panierowany camembert / wędzony twaróg / warzywa cocotes / konfitura z żurawiny

28.00 zł

Deser:

Mus z białej czekolady z tequilą / lody waniliowe / palone masło / marakuja

14.00 zł

Sernik z malinami / borówki / beziki

14.00 zł